Ananaslı sultan sarması tarifi ile karşınızdayız. 8 kişilik bu tarif masanızda güzelliği ile dikkatleri üzerine toplayacak.
Süt, un, nişasta ve şekeri tencerede karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. İndirmeye yakın vanilyayı ve margarini ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırıp ocaktan alın. Arada bir çırparak oda ısısında kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerini tamamen kaplayacak şekilde hindistan cevizi serpin. Oda ısısında soğutmuş olduğunuz muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine kaşık kaşık dökün.
Buzdolabına aktarıp 1 saat bekletin. Arası için krem şantiyi, süt ve krema ile birlikte yoğun bir kıvam elde edene dek çırpın. Karışımı sıkma torbasına aktarın. Buzdolabında beklettiğiniz muhallebinin üzerini kapatacak şekilde yayın.
Tekrar buzdolabına alıp 2 saat kadar bekletin. Üzerlerine yarım parmak uzunluğunda doğranmış ananas parçaları yerleştirin. Yağlı kağıt yardımı ile rulo şeklinde sarıp katlı kısmı altta kalacak şekilde servis tabağına yerleştirin. Bu şekilde 1-2 saat daha bekletin. Daha sonra istediğiniz meyvelerle (ananas-çilek-frenk üzümü gibi) süsleyin.
AFİYET OLSUN!
Su şişenizi düzgün temizlemiyorsanız, içinde gizlenen siyah küfler olabilir. Küfe maruz kalmak, hapşırma ve kırmızı…
Dış mekan için halı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Balkon, teras ve…
Çok yıllık bitki seçim rehberi ile karşınızdayız. Bahçeniz renklenecek diye her mevsim çiçek dikmekten yoruldunuz…
Bodrum Yalıkavak'ta 65 metrekarelik bahçe katı dairedeyiz. Mavi beyaz dekorasyonun hakimiyet sürdüğü bu evi gelin…
Yatak odasında yetiştirilebilen bitkiler nelerdir? Bitkilerle yatak odanızda huzurlu atmosfer oluşturun. Bu 13 örnek sizi…
Musluklardaki su lekeleri, zamanla sert su ve mineral birikintilerinden oluşur. Bu lekeler, muslukların estetik görünümünü…