Ahşap tezgah sıcaklığı

0

Dokunması ayrı keyifli, tezgah gibi geniş bir yüzeyi kaplaması ise sımsıcak. Ahşap tezgahlar, zamansız bir seçenek olarak her dem mutfaklarda baş tacı…

Kır evi, rustik ya da İskandinav stili mutfakların ayrılmaz bir parçası olan ahşap tezgahlar son zamanlarda kendilerinden yeniden söz ettiriyor. Üstelik şimdi laminant seçenekleriyle modern stildeki mutfaklarda da sıklıkla karşımıza çıkıyor. Doku olarak eşsiz bir sıcaklığa sahip bu tezgahlar eğer periyodik bakımlarını yaparsanız uzun yıllar dayanıklılıklarını da korumaya devam ediyor. Ahşap yüzeyler sizin için de vazgeçilmezse onları daha yakından tanımaya ne dersiniz?

AHŞAP TEZGAH ÇEŞİTLERİ
Masif ahşap tezgahlar: Çevrecilik adına tanımayabileceğimiz en doğru malzeme. Meşe ve ceviz ile karşılaştırıldığında en çevreci en doğru ahşap Brasilica ve Bavarian masif ahşaplarıdır. 25 yıllık bir süre sonrasında gerekli olgunluğa erişir. Kereste tamamen FSC sertifikalı ve insan yapımı plantasyonlardan sağlanır. Ağaçlar olgunluğuna ulaştığında kesilip protein, amino asit içeren doğal bir bileşik enjekte edilir. Bu işlem herhangi bir yumuşak ahşabı meşe ile tam olarak aynı yoğunlukta olan katı ahşaba dönüştürür.
Laminat tezgahlar: Günümüzde en yaygın kullanılan ahşap tezgahlar suntadan yapılanlar. Sunta dayanıklı laminat tabakası işlendiğinden laminat olarak adlandırılır. Bu tabakanın üzerine her desen ve renk basılabilmekte böylece dekorasyon dünyasına ilham kaynağı olabiliyor. Önemli olan laminasyon işleminin doğru yapılmış olması.
Gürbüz Aydemir, AYT Home Genel Müdürü.

Periyodik Bakım
Ahşap tezgahınızın uzun ömürlü olmasını istiyorsanız üç ayda bir yüzeyine bakım yağı ya da cila uygulayabilirsiniz. Yüzeye bakım yapmanız gereken zamanı ise şöyle anlayabilirsiniz: Bir damla su döktüğünüzde su dağılıyorsa bakım zamanıdır. Eğer tezgah iyi durumdaysa su nokta halinde dağılmadan kalacaktır.

Mopa Mutfak.
Meşe masif mutfak tezgahı Koçtaş.

 

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.