Bahçe

Ağustos ayında açan çiçekler nelerdir? İşte 8 farklı renkli çiçek

KADİFE ÇİÇEĞİ

Kadife çiçeği, Asteraceae yani Papatyagiller familyasına aittir. Kadife çiçeğinin botanikteki adı ‘Tagetes Patula’ olarak bilinmektedir. İngilizcede yaygın olarak marigold denir. Orta Meksika ve Amerika anavatanıdır. Kadife çiçeği sıcak iklimli yerlerde doğal olarak da yetişebilmektedir. Ülkemizde özellikle Akdeniz bölgesinde kendiliğinden yetişir. 

Park ve bahçelerde sıklıkla karşılaşabileceğiniz bir çiçektir. Uzun süre çiçekli kalması nedeniyle ve yine tohumuyla çoğaltılabilen bir tür olduğu için çokça tercih edilmektedir.

Çiçeklerinin rengi genellikle turuncu, parlak sarı, kahverengi, kırmızı olup kadifeyi andıran bir görünüme sahiptir. Kadife çiçeği, ilkbaharda serinliklerin bitmesiyle dikilir. Güneşli bölgelerde yetişmeyi sevdiğinden dolayı Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere benzer iklimlere sahip bölgelerde yetişebilmektedir. 

Kış soğuklarına dayanıklı bir bitki değildir. Yaz mevsiminde daha sık rastlanmasının nedeni güneşi daha çok sevmesidir. Yazın sık sık sulamak gerekir. Doğal, organik topraklarda büyümeyi sever. Gübreleme sevmez. Nemli ve hafif topraklardan hoşlanırlar. Suyu bünyesinde tutan, killi topraklardan hoşlanır. Fakat toprağın geçirgenliği de yine önemlidir. Bu dengede hazırlanmış bir toprakta saksıda da bakabilirsiniz.

Tek yıllık bir bitkidir. Tohumdan rahatlıkla çoğaltılabilir. Çiçeklenme süreci bittikten sonra topraktan tamamen çıkartılabilir. İlkbaharda serinlikte ekilen tohumlar hızlı bir şekilde filizlenmektedir. Tohumlarını her yıl ayırıp yeniden dikebilirsiniz.

Böcek uzaklaştırma özelliği vardır. Kokusu nedeniyle birçok canlıyı kendinden uzak tutar. Bu nedenle birçok kişi özellikle domates ve biberlerinin yanına kadife çiçeği diker ki böceklerden zarar görmesinler diye.

Detaylar: Kadife çiçeği bakımı nasıl yapılır? Marigold özellikleri

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8

Harika Pelin Şengül

Güncel yazılar

Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar? A’dan Z’ye tüm detaylar

Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar?Makineye pek çok faydası olan tuzun makineye faydaları nelerdir? Nereye…

3 gün önce

Küpeli çiçeği bakımı nasıl olmalı? Çeşitleri nelerdir?

Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…

3 gün önce

Çilek reçeli nasıl yapılır? Adım adım kolay tarif

Çilek reçeli nasıl yapılır? Kahvaltının favorisi olan mis kokulu çilek reçelini yapma zamanı geldi. Tüm…

3 gün önce

Ev turu: Ankara’da endüstriyel stilde dekore edilmiş şık bir evdeyiz

Biraz loft, biraz atölye, biraz ev... Detayların hayat verdiği yaratıcı detaylarla dolu bir Ankara evi,…

3 gün önce

Salamura yaprak nasıl yapılır? Adım adım tarif ve püf noktalar

Salamura yaprak nasıl yapılır detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Yaprak salamurası için neler gerekli ya da…

3 gün önce

Atatürk çiçeği bakımı ve çoğaltılması nasıl yapılır? Püf noktalar

Atatürk çiçeği bakımının püf noktalarını anlatıyoruz. Sulamadan yaprakların kızarmasına, budamadan toprak seçimine kadar tüm ayrıntılar...

4 gün önce