Kategoriler: Dekorasyon Fikirleri

Açık yaşamlar

Yoğun tempoda evde fazla duvarlara tahammül edemeyenlerdenseniz, açık planlı yaşam alanları size, kişisel mekanlarınızda özgürleşme ve rahatlama imkanı tanır.
Açık planlı yaşamın en keyifli yanı hiç kuşkusuz tüm ailenin daha samimi ve iç içe olması. Ancak ev yaşantınızı kısıtlamadan ve duvarların arkasına saklamadan özgürce yaşamanın da mekânsal kuralları olduğunu unutmayın.
Tüm daireyi kapsayan uzun bir pencere varsa önüne koyacağınız 30/40 cm yekpare raf ünitesi depolama alanı yaratır. Hatta minderlerle pencere önü keyif köşesi düzenleyebilirsiniz.
Mutfağınız duvarlar kalkınca salona direkt açılıyorsa yemek odasını oturma alanı ile mutfak tezgahı arasında oluşturabilirsiniz.
Yaşam alanınız iki kat üzerinde planlanmışsa katları bağlayan merdivenlerin korkuluklarını şeffaf cam ya da pleksi malzemeden yaptırarak geçirgenlik hissini pekiştirirsiniz. Bölümler arasında belli bir geçiş farkı yaratmak istiyorsanız mimari olarak uygunsa iki bölüm arasına kot farkı koyabilirsiniz. Bu mekanı görsel olarak böler.
Duvarları tamamen kaldırdığınızda uyku ve çalışma alanlarını gerektiğinde kapatabilmek için, açıldığında duvara sıfır katlanırbir kapı sistemi uygulayabilirsiniz. Ancak kapıları beyaza boyayın ya da yarı şeffaf kumlama cam kullanın.
Eğer açık plan yaşam alanınız bahçe katındaysa pencere yerine yekpare sürgü kapılar kullanarak sıcak günlerde kanatları tamamen açabilir, dışarısı ve içerisini bütünleyebilirsiniz. Bu yaşam alanını da genişletir.
Açık planlı yaşam alanlarında görsel bütünlüğü sağlamak çok önemli. Bu yüzden malzeme seçimlerinde dikkatli olun. Mesela tüm dolap kapaklarını aynı malzeme ve renkte kullanın. Fazla ışık almıyorsa beyaz parlak lake yerinde bir seçim olacaktır.

Laura Ashley.

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Su şişenizi düzgün bir şekilde temizliyor musunuz? İşte siyah küfleri yok etmek için bilmeniz gerekenler

Su şişenizi düzgün temizlemiyorsanız, içinde gizlenen siyah küfler olabilir. Küfe maruz kalmak, hapşırma ve kırmızı…

3 saat önce

Dış mekan için halı seçmenin ipuçları

Dış mekan için halı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Balkon, teras ve…

5 saat önce

Çok yıllık bitki seçim rehberi

Çok yıllık bitki seçim rehberi ile karşınızdayız. Bahçeniz renklenecek diye her mevsim çiçek dikmekten yoruldunuz…

6 saat önce

65 metrekarelik bahçe katı dairedeyiz: Mavi beyaz dekorasyon

Bodrum Yalıkavak'ta 65 metrekarelik bahçe katı dairedeyiz. Mavi beyaz dekorasyonun hakimiyet sürdüğü bu evi gelin…

6 saat önce

Yatak odasında yetiştirilebilen bitkiler nelerdir? İşte 13 örnek

Yatak odasında yetiştirilebilen bitkiler nelerdir? Bitkilerle yatak odanızda huzurlu atmosfer oluşturun. Bu 13 örnek sizi…

1 gün önce

Musluklardan sert su lekelerini hiçbir temizleyici kullanmadan çıkarmak mümkün! İşte pratik yöntemler

Musluklardaki su lekeleri, zamanla sert su ve mineral birikintilerinden oluşur. Bu lekeler, muslukların estetik görünümünü…

1 gün önce