Akdeniz mutfağından hoşlanıyor, ya da evde verdiğiniz davetler için şık sunumuyla dikkat çeken risotto tarifini tavsiye ederiz.
Malzemeler: Arbario pirinci, mantar, tavuk suyu, fesleğen ve tereyağı.
Yapılışı: Arbario pirincini beyaz suyu çıkana kadar yıkayın. Tencerede erittiğiniz tereyağı hafif kızınca pirinçleri birkaç dakika çevirin. Tavuk suyunu bir kepçe yardımıyla azar azar tencereye ilave edin. Pirinçler suyu çektikçe kepçe ile tavuk suyunu ilave etmeye devam edin. Kıvamı lapalaşmaya başladığında bu su yeterli gelmiş demektir. En son mantarları da ekleyip orta ateşte hafif tıkırdatın. Servis için risottoyu bardaklara alıp üzerlerini fesleğenle süsleyebilirsiniz.
Ana yemeklerin yanına sağlıklı bir garnitür olarak da sunabileceğiniz kağıtta sebze için, sebzeleri tavada biraz çevirip kağıda sardıktan sonra fırınlamanız yeterli.
Fırında pişen sebzelerin kurumasını istemiyorsanız yağlı kağıdı bağlamadan önce porsiyonun büyüklüğüne göre içine yarım çay bardağı ya da daha fazla su ilave edebilirsiniz.
Tarifler Hülya Şakir / Elele mutfak atölyesi Fotoğraflar İbrahim Özbunar