ŞEKİLLİ KURABİYELER (10 adet kurabiye için)
MALZEMELER: 60 gr tereyağı • 40 gr pudra şekeri • 1 yumurtanın sarısı • 100 gr un • İsteğe göre yarım çay kaşığı toz zencefil veya tarçın
YAPILIŞI:Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini ezerek yoğurmayabaşlayın; krema gibi yumuşayınca bir yumurtanın sarısını ekleyin ve azarazar unu ilave edin. Eğer tarçın veya zencefil eklemek istiyorsanız buaşamada yarım çay kaşığı kadar koyabilirsiniz. Elinize yapışmayacakkıvamda bir hamur elde edeceksiniz. Hamurunuzu hava almayacak bir kabıniçinde veya poşetleyerek buzdolabında yaklaşık 10-12 saat dinlendirin.Çıkardığınızda çok sert olacaktır, 10 dakika oda sıcaklığındabeklettiğinizde açılacak kıvama gelir. Unladığınız zeminde açıpistediğiniz kalıpla şekil verin. Biz konsepti tamamlaması açısındandemlik ve fincan gibi şekiller tercih ettik. 160 derecede öncedenısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.
MALZEMELER: Kekhamuru için: 3 adet yumurta • 1,5 su bardağı şeker • 1 su bardağıayçiçeği yağı • 1 su bardağı yoğurt • 2 su bardağı un • 1 su bardağıkakao • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya • 1 fiske karbonat Kremaiçin: 160 gr tereyağı • 500 gr pudra şekeri • 60 ml süt • 2-3 yemekkaşığı meyve püresi veya kakao
YAPILIŞI: Yumurta ve şekerimikser ile krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın.Ardından sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Bu aşamadamikseri bırakıp kalan bütün malzemeleri ekleyip spatula ile iyicekarıştırın. Muffin kapsüllerine üstten boşluk bırakarak paylaştırın. 180derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Krema için:Tereyağı ve pudra şekerini tereyağı tamamen eriyinceye kadar mikser ileçırpın. Süt ve meyve püresini ilave edip çırpmaya devam edin. İsteğegöre meyve püresi yerine kakaoda koyabilirsiniz. Kremanız kullanımahazır. Yarım saat kadar dolapta dinlendirirseniz biraz daha sert kıvamlıbir krema olur. İster muffinlerinizin üstünü süsleyin, istersenizortasını çıkararak dolgu olarak kullanın.
FİNCAN VE BARDAK KENARINA
Kelebek formlu kurabiyeleri fincan ya da bardakların kenarlarına tutturabilirsiniz.
Bardaklar, Karaca Home. Kokteyl çatalı, Porland.
KONSEPT PASTALAR
Madem ki 5 çayındayız o halde pastayı da fincan formlu yapalım! Şeker hamuru ile harikalara yaratabilirsiniz.
Çiçekler, servis tabağı, Karaca Home.
TARİFLER GÜZİN BAKIR/LİLACOOKIES