2021 renk trendleri ev dekorasyonuna nasıl uyarlanır?

Son güncelleme:

2021 renk trendleri oldukça güzel. Peki bu renkleri ev dekorasyonunda nasıl kullanabiliriz?

Yaşadığımız pandemi sürecinden yola çıkan pantone, yılın rengini bu kötü deneyimle paralel bir şekilde iyimser sarı ve dengeleyici gri olarak belirledi. (Detaylar: 2021 renk trendleri neler olacak? İşte 2021 duvar renkleri) Bu iki rengi dekorasyona nasıl uyarlayabileceğiniz konusunda güzel önerilerimiz var.

POZİTİF DÜŞÜNMENİN TAM ZAMANI

2021 renk trendleri ev dekorasyonuna

Renklerin ruh halimiz üzerindeki etkisine siz de her şeyden çok inanıyorsanız o halde güneşin sımsıcak etkisini, serinletici grilerle birleştiren bu renk ikilisinden dekorasyonda ilham almanın tam sırası demektir.

SICAK BİR ETKİ İÇİN PRATİK BİR ÇÖZÜM

Kelebek Mobilya

İlla ki mobilyalarla ilgili büyük bir değişim yapmanıza gerek yok. Tekstilleri yenileyerek yeni yılın renk kartelasına ayak uyduran bir mekan konsepti yaratabilirsiniz.

NEDEN SARI VE GRİ?

Dünyaca ünlü renk otoritesi Pantone, bu yıl herkesi biraz şaşkınlığa uğratarak iki rengi birden yılın rengi olarak belirledi. Ultimate Gri dayanıklılıktan, Illuminating Sarı ise iyimserlikten ilham alıyor.

Ultimate Gri, devam eden belirsiz sürece rağmen kayalar gibi dayanıklılığı, sertliği, kararlığı ve cesareti; Illuminating Güneş Sarısı ise aydınlığı, her şeyin düzeleceğine olan inancı, umudu, parlaklığı, mutluluğu ve iyimserliği temsil ediyor.

“ Hem kalıcı hem de moral veren bir güç, umut mesajı veren renklerin evliliği”

HARDAL SARI+GRİ

2021 renk trendleri ev dekorasyonuna
San Deco

Eğer dekorasyonda parlak renklerin etkisini çok tercih etmiyorsanız bu kombini hardal+gri olarak da hayata geçirebilirsiniz.

Duvarları tek renk boyamak zorunda değilsiniz tam ortadan dikey bir çizgi ile bölerek boyayabilir, bu renk temasını pratik yoldan yaşam alanlarına taşıyabilirsiniz.

SARI VE GRİ İLE YARATICI FİKİRLER

1. Yatak başında bu iki renk kombinasyonu ile çarpıcı bir uygulama yapabilirsiniz.

Marshall.

2. Sarının iyimser enerjisinden ilham alan kişisel bir koza yaratabilirsiniz. Okuma, dinlenme ya da çalışma köşesi, tercih sizin! Lookofsky Architecture / archdaily.com

2021 renk trendleri ev dekorasyonuna
Fotoğraf Mattias Hamren

SARI VE GRİYİ KULLANMA KILAVUZU

  • Renkler arasında en fazla yansıtıcı özelliğe sahip olan sarı, uygulandığı alanlara, ihtiyaç duyduğumuz mutluluk ve neşeyi taşıyor. Mekânları yaşam kaynağı güneşin ışığı ile dolduran sarı ve hardal tonları özellikle çalışma odaları, çocuk odaları, uzun toplantıların yapıldığı alanlar için ideal olarak kabul ediliyor.
  • Sarı harekete geçiren ve dinamik bir kimliğe sahip olduğu için aynı zamanda sosyal etkileşimi artıran bir rol üstlenir. Bu sebeple evin sosyal hub’ı olarak kabul edilen oturma odası için idealdir.
  • Grinin koyu değerleri daha iddialı ve çarpıcı bir görünüm yaratırken (ki çoğu insan bunu depresif olarak da tanımlayabiliyor) grejler, gri-beyaz tonlar daha hafifletici bir atmosfer elde edilmesini sağlıyor.
  • Açık gri renk kartelası gerçekliğin ve mükemmelliğin ifade şekli olarak biliniyor. Bu tonlar, yaşam alanlarında uyum ve ahengi yaratmanıza büyük ölçüde yardımcı olur.

PASTEL, DAHA PASTEL

Tim Young.

Kontrast tonlar ya da sarı ve gri gibi dominant renklerin iddialı karakterinden çok hoşlanmazsanız bu ikilinin bir de pastel hallerini deneyin. Yatak başında kanvas tuval üzerine boyanmış halleri bizce harika bir konsept olacaktır.

2021 dekorasyon trendleri neler olacak? Farkındalık çağı başlıyor

2021 renk trendleri neler olacak? İşte 2021 duvar renkleri

Uzmanlara göre 2021 yılının en büyük mutfak trendleri bunlar olacak