2021 balkon dekorasyonu trendleri

2021 balkon dekorasyonu trendleri! Uzmandan dekorasyon önerileri

Son güncelleme:

2021 balkon dekorasyonu trendleri neler olacak? Balkonları nasıl dekore etmeliyiz? Küçük ve büyük balkonlar için 2021 dekorasyon trendlerini ve önerilerini Y. İç Mimar Ayşe Güler anlattı.

2021 BALKON DEKORASYONU TRENDLERİ

Kentleşmenin çoğaldığı ve yeni projelerin arttığı son yıllarda balkon sahibi olmanın ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Öyle ki balkonlarda metrekare hesabı yapar olduk. Bahar aylarına girdiğimiz ve yasakların arttığı şu zamanlarda nefes alacağımız ve güzel vakit geçireceğimiz evimizdeki en önemli yer artık balkonlarımız. Oluşturulan bu yaşam alanlarının ferah ve dinlendirici olması, keyifli vakit geçirmenin başlıca kurallarından biridir.

Küçük balkonlarda daha işlevsel ve daha rahat hareket edebilmek ve keyifli vakit geçirmek kim istemez ki. Dar uzun bir balkonunuz varsa ilk önce zeminlerde değişiklik yapmakla işe başlayabiliriz.

ÇİM HALILAR

2021 balkon dekorasyonu trendleri
Pinterest

Doğayı, temizliği temsil eden yeşil renginin aynı zamanda kalp ve beyin arasındaki denge ve uyumu sağlayan güçlü bir etkisi vardır. Yapı marketlerde de kolayca ulaşabileceğimiz yeşil çim halı kullanmak ortamı çok değiştirecektir.

2021 balkon dekorasyonu trendleri
Pinterest

Dilerseniz bunu birde ahşap ile buluşturup küçük kare ahşap kaplamalarda koyabilirsiniz kolaylıkla sökülüp takılan bu ahşaplar yada kompozit malzemeden üretilen ahşap görünümlü zemin kaplamalar ortama zengin bir görüntü katacaktır.

SAKSILARDAN YARDIM ALIN

Yapaylığı kırmak adına yeşilliği daha çok güçlendirmek için balkonlarımızda fazla da yer kaplamaması için korkuluklara asılı olarak saksılar alınabilir ve içerisine mevsimsel renkli çiçekler ekilip görsel şölen yaratılabilir. Yada kokuları ile rahatlatıcı etkisi olan yemeklerinizde de kullanabileceğiniz kekik, nane ve biberiye bitkilerini de saksılarınızda yetiştirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: 2021’in en popüler bitkileri bunlar olacak: Uzmanlar açıkladı

KÜÇÜK BALKONLARA KÜÇÜK MOBİLYALAR

Oturma bölümü olarak küçük dar balkonlarda birçok alternatif olabilir. Hangisinde kendinizi daha rahat hissederseniz yada sizi hangisi daha iyi yansıtıyorsa o yönde ilerlenebilir.

Küçük ahşap sandalyeler, ya da uygun olan demir küçük sandalyeler beğendiğiniz canlı renklere boyanabilir , alüminyum döküm sandalyeler hem minyon hem de fazla yer kaplamayarak kendinize oturma alanı yaratabilirsiniz.

Pinterest

Balkonunuzda priz var ise fişe takılarak çalışan ya da şarjı aydınlatmalar ile gece loş bir ortam yaratmak istediğinizde sizlere çok yardımcı olacak ve güzel dinlendirici günün yorgunluğunu atacağınız bir ortam oluşacaktır. Küçük balkonlar fonksiyonel ve uygun şekilde değerlendirildiğinde keyif geçirilebilecek evin en göze ortamlarından birisi olacaktır.

2021 YILI BÜYÜK BALKON DEKORASYONU TRENDLERİ

Büyük balkonlar ise en az küçük balkonlar kadar zordur. Uygun fonksiyonel bir ortam yaratacağınız güzel vakit geçireceğiniz tamamen seçeceğiniz mobilyalara bağlıdır. Büyük balkonlarda yemek yemek her zaman çok zevklidir. Bitmeyen masa sohbetleri kahve çay fasılları her zaman herkesin vazgeçilmezleridir.

2021 balkon dekorasyonu trendleri
Pinterest

Güveni, muhabbeti ve canlılığı temsil eden yeşili tabi ki büyük balkonlarda da kullanılması her daim ortama renk ve dinginlik katacaktır. Saksılarda eğer boş bir duvarınız var ise renkli çiçeklere sahip ve mis kokulu sarmaşıklar ile süsleyebilirsiniz.

BALKON AĞAÇLARI, SALINCAKLAR

2021 balkon dekorasyonu trendleri
Pinterest

Büyük saksılarda yemek ve oturma bölümünü ayırıcı şekilde balkon ağaçları kullanabilirsiniz. 2021 balkon dekorasyonu trendleri arasında en dikkat çekici olanlar salıncaklar. Büyük balkonların en büyük avantajı ise salıncak koyulabilmesidir. Keyifli şekilde kahvenizi yudumlarken hafif hafif havanın güzelliği ile kim sallanmak istemez ki. Oturma takımından bağımsız ya da takım tekli salıncak ile ortamı daha keyifli hale getirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Balkon salıncağı nasıl yapılır? Hamak balkon salıncağı yapımı oldukça kolay

AYDINLATMALAR VE KOKULU MUMLAR

Pinterest

Büyük balkonlarda kendinize bitki köşesi oluşturup mevsim çiçeklerini yada düzenli bakacağınız aynı zamanda toplayıp taze taze sunabileceğiniz bahçe bitkileri de yetiştirebilirsiniz. Küçük balkonlarda uyguladığımız gibi aydınlatmalar koyulabilir ya da büyük ve kokulu mumlar ile süslenebilir. Akşam olduğunda mumlar ile kafa dileyici stresten uzak bir ortam yaratılabilir.

Balkonda ilkbahar dekorasyonu fikirleri

Renkli bir şehir evi balkonu