2017’ye merhaba derken

0

Yılın son akşam yemeğinde; gelen yeni yılı enerjisi yüksek bir masada, yaratıcı fikirlerle dolu şık bir sofra ile karşılıyoruz.

Yılbaşı ile de özdeşleşen bu ton sofra dekorasyonu için de ideal. Harekete geçiren enerjisi ile kırmızıya yılbaşı dekorasyonunuzda yer verin.

Tabaklar, kırmızı saksı, çelenk, mini yılbaşı ağacı, çatal bıçak seti, şamdanlar, beyaz mumlar, kurulama bezi, toplar, beyaz battaniye, teneke kutular, sürahi, Ikea. Keçe supla, Paşabahçe. Keçe yastıklar, şişe şeklindeki ayaklı mönü, uğur böceği mum, mantar mum, Tepe Home. Kadehler, kırmızı su bardakları, kütük sukulent aranjmanları, masa bandı, peçete, Mudo Concept.

Yılbaşı gecesi konuk ağırlamak denildiğinde hemen herkesin ilk aklına gelen sorular nasıl yaparız, peki ya bütçe? Gözünüzü korkutmasın, çünkü gösterişli bir sofrayı ekonomik bir şekilde de elde etmeniz için tariflerimiz var.

   ENGİNARLI VE NARLI HUMUS
3 adet haşlanmış enginarı, zeytinyağı ve limon suyu ile tatlandırın. Her enginarı dörde bölün ve üzerlerine humusu paylaştırın. En son nar taneleri ile süsleyip servis yapın.

HUMUS
MALZEMELER: 500 gr akşamdan ıslatılmış nohut • 3-4 çorba kaşığı tahin • 2 limonun suyu veya limon tuzu • 7-8 diş dövülmüş sarımsak • Tuz • Kimyon • Su

YAPILIŞI: Akşamdan ıslatılmış nohutları, düdüklü tencerede tuz ilave ederek yumuşayana kadar pişirin. Pişen nohutları süzgeçle bir kaba alın. Haşlama suyunu atmayın, daha sonra kullanmak üzere ayırın. Pişen nohutları el blenderi ile iyice ezin. Ezilen nohutları geniş bir tencereye aktarın ve kimyonu, havanda ezilmiş sarımsakları, tuzu, limon suyunu ve tahini ilave edin. Önceden ayırdığınız nohut haşlama suyundan azar azar ekleyerek humusun kıvamını ayarlayın. Hazırladığınız muhallebi kıvamındaki humusu ocağın üzerine alın. Orta ateşte, birkaç dakika pişirin. Humusu ocaktan alın ve servis kaplarına paylaştırın.

Tepsi, masa bandı, Mudo Concept.

FIRINDA TAVUK VE GARNİTÜRLERİ
MALZEMELER (6 KİŞİLİK):6 adet tavuk kalça but • 2 adet orta boy patates • 3 adet küçük boy kırmızı soğan • 6 adet küçük boy havuç • 1 kutu mantar • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • Tuz • Sosu için: 1 çay kaşığı kırmızı toz biber • 1 yemek kaşığı tereyağı • 1 çay kaşığı kimyon • Tuz • Taze çekilmiş karabiber • 1 dal biberiye • 1 çorba kaşığı pekmez

YAPILIŞI: Kalça butları ısıya dayanıklı bir tepsiye aktarın, 190 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Sosu için tereyağını, tuzu, ince kıyılmış biberiyeyi ve kalan malzemeyi ilave edip karıştırın. Garnitürleri
için sebzeleri irice doğrayın. Kalça butları 15 dakika kızarttıktan sonra fırça ile tavuk etinin her tarafına sostan sürün. Sebzeleri, zeytinyağı ve tuz ekleyerek karıştırın. Tavuk etlerinin olduğu fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini folyo ile kapatın. Tekrar fırına verin. Fırının derecesini 170’e indirin. Üzeri kapalı olacak şekilde, fırının orta katında, 1,5 saat boyunca pişirin.

Pasta üzerindeki minyatür süsler, kullanatmarket.com

BOL ÇİKOLATALI VE ELMALI PASTA
MALZEMELER: 4 adet yumurta • 2 su bardağı toz şeker • Yarım su bardağı su • Yarım su bardağı zeytinyağı • 1 paket karbonat • 1 çorba kaşığı limon suyu • 2 su bardağı un • 1 portakalın rendelenmiş
kabuğu • 2 adet rendelenmiş elma • 160 gr bitter çikolata

YAPILIŞI: Yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın. Suyu ve zeytinyağını ekleyin, 1 dakika daha çırpın. Limon suyunda inceltilmiş karbonatı ve rendelenmiş elmaları da ekleyin. Hafifçe karıştırın. Elenmiş
unu, rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. En son benmari usulü eritilmiş çikolatayı da ilave edip tekrar karıştırın. Hamuru yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba dökün. 180 dereceye ayarlı fırında, 35-40 dakika pişirin. Üzerine isteğe göre bolca rendelenmiş Hindistan cevizi serpin. Dilimleyip servis yapın.

 

Kadeh, Mudo Concept.

REYHAN ŞERBETİ
MALZEMELER (1 SÜRAHİ İÇİN): 1 demet taze reyhan • 1 litre su • 6-7 çorba kaşığı toz şeker • 1 fincan demlenmiş kuşburnu çayı • 1 adet yıldız anason veya çubuk tarçın

YAPILIŞI: Reyhan yapraklarını dallarından ayırın. Büyük kapaklı bir sürahinin içine aktarın. Şeker ve yıldız anason ya da tarçın eklediğiniz suyu 10 dakika kaynatın. Şekerli su ve demlenmiş kuşburnu çayını sürahiye dökün. 15 dakika sonra rengi koyulaşacaktır. Süzüp başka bir sürahiye aktarın.

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR HANDE GÖKSAN TARİFLER İNCİ BAK/EAT DRINK SHOOT STUDIO

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.