1 Dakikada Şehriye Salatası Tarifi

0

Herkese merhaba! Çok lezzetli, çok doyurucu ve çok renkli bir salata tarifi ile karşınızdayım. Bugün, sizlerle birlikte bol malzemeli bir arpa şehriye salatası yapacağız.

Bu bol malzemeli şehriye salatası; piknik sofraları ya da mangal sofraları için harika bir alternatiftir. Dereotu, maydanoz ve taze soğan ile yeşil, mısır ile sarı ve közlenmiş kırmızı biberin kırmızı rengi ile de rengarenk bir salata oluyor. Limon suyunun dahil olması ile de oldukça ferahlatıcı bir lezzet.

Akdeniz mutfağı esintileri taşıyan bu lezzetli şehriye salatası; renkli, ferahlatıcı ve sadece 20 dakika içinde hazırlanır.

Şehriye salatasını, ana yemeklerin yanında lezzetli bir garnitür olarak servis edebilir ya da öğle yemeği olarak tek başına keyfini çıkarabilirsiniz. Ben bu salatayı soğuk olarak seviyorum, ama siz dilerseniz sıcak olarak da yiyebilirsiniz.

Hazırsanız, rengarenk görüntüsü ile iştah açan bu lezzetli şehriye salatası tarifinin malzemelerine bakarak başlayalım…

Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • 2 su bardağı şehriye (arpa şehriye),
  • 3 su bardağı su,
  • 1 çimdik tuz,
  • 2 çorba kaşığı ince doğranmış dereotu,
  • Yarım demet ince doğranmış maydanoz,
  • 4 dal ince doğranmış yeşil soğan,
  • 4 adet ince doğranmış salatalık turşusu,
  • 1 adet mısır konservesi (suyu süzülmüş),
  • 3 adet kırmızı biber (közlenmiş ve ince doğranmış),
  • 1 limon suyu,
  • Sosu için; 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir tencereyi ocağa alın ve içerisine zeytinyağını alıp yağı ısıtın.
  • Ardından, arpa şehriyeleri tencerede kavurmaya başlayın.
  • Suyunu ekleyin ve üzerine biraz tuz serpip kaynamaya bırakın.
  • Suyunu çekince soğuması için bir kaba alın.
  • Soğuyunca, içerisine diğer malzemeleri de ekleyin.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirin ve tuz serpip tüm malzemeleri karıştırın.
  • Şehriye salatasını bir servis tabağına alın ve soğuk olarak servis edin.
  • Afiyet olsun.

Kaynak: İdilyazar.com

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.